U bent hier

1.600 deelnemers gezocht voor Ommegang en massaspektakel Gheelamania IV 2020

Geel
17.09.2019 - 23.56u
Door: Mark Jaspers

Mei 2020 staat volledig in het teken van Dimpna, de patrones van Geel. De stad zoekt meer dan 1.600 deelnemers voor de Ommegang en massaspektakel Gheelamania IV. Fuifzaal de Waai liep meteen vol met enthousiastelingen.

"Onze stuurgroep met vrijwilligers zat al een tiental keer samen. Wekelijks werken nu al een zestigtal vrijwilligers in verschillende werkgroepen. De decorploeg heeft schitterende decors klaar.

De muziek en de verhaallijn zijn helemaal geschreven! Het naaiatelier en attributenteam draaien op volle toeren." Schepen van Toerisme en Stadsanimatie Nadine Laeremans (CD&V) ziet het helemaal zitten. "We gaan Geel weer op de kaart zetten. Ook in de snel evoluerende maatschappij toont Geel dat we legendarisch respectvol zorg dragen voor elkaar."

Vijf draaiende elementen

Voor de vierde keer al organiseert Geel de vijfjaarlijkse Dimpnadagen. Op 10 mei 2020 trekt de Ommegang door de straten naar Sint-Dimpna. Terug op de Markt volgt een groots volksfeest. 15 mei starten liefst 21 massaspektakels GheelaMania IV. Huisregisseur Luc Stevens licht een tip van de sluier.

"In Londen spelen ze Hamilton op één draaiend podium. Wij gaan voor vijf draaiende elementen. We gaan de legende van de Heilige Dimpna voortdurend linken aan de hedendaagse bekommernissen. We spelen in een grote tent voor een tribune van 1.100 toeschouwers. We gaan drie weken één grote familie zijn. In dit samenhorigheidsproject gaat het over wij en niet ik."

Bij wijze van voorproefje zong een meerstemmig koor al het wervend lied Kom erbij! Wie wil deelnemen, schrijft zich als de bliksem in. Dat kan online of bij de Dienst Toerisme. Zowel individueel als in groep inschrijven is mogelijk.

Op 14, 15 en 16 oktober zijn er audities om rollen te kunnen verdelen.

Op 18 november volgt de startvergadering. In februari 2020 starten de repetities.

www.dimpnadagen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto