Het protest tegen de inplanting van een zogenaamde bio-kippenstal in Hulzen is niet min.  Er kwamen bij de stad Herentals 167 bezwaarschriften tegen de bouwvergunning van de kippenstal voor 14.000 kippen in Hulzen binnen.  367 bezwaarschriften werden ingediend tegen de milieuvergunning.

Actievoerder Paul Thijs uit Hulzen blijft extra bezorgd : 'Er dreigt een bio-kippenstal met vrije uitloop in onze zeer nabije buurt te worden neergepoot. We hebben natuurlijk de perceptie tegen. Heel wat mensen zeggen ons: "Het is toch bio!" En : "Jullie kunnen daar niets tegen beginnen, want jullie wonen in agrarisch gebied...

'We dachten aanvankelijk dat er geen ontkomen aan was. Tot ik me ook dit weekend nog dieper ging ingraven in de materie. Ik schrok van de resultaten, vooral wat betreft het aspect gezondheid van de kippenboer en de omwonenden', vervolgt Paul Thijs.

'We blijven dit dossier op de voet volgen.  In totaal 534 bezwaarschriften zegt genoeg.  Een hint voor schepen Van Olmen (CD&V) & C° om eerst héél goed na te denken.'

Voor de stedenbouwkundige vergunning is de uiterste beslissingsdatum voor het schepencollege 31 juli.   Voor de milieuvergunning is dat 28 augustus.

Wordt vervolgd.