Voor de 16e keer wordt in Wechelderzande in Wechelse Hof d' Intere het kunstevenement De Zomer van Wechel georganiseerd.

In de tweede helft van augustus is het park en de zolder van het Hof d'Intere weer getooid met prachtige kunstwerken. Niet minder dan acht deelnemers stellen hun werken tentoon. De editie van dit jaar is opnieuw een prachtig samengaan van een grote verscheidenheid aan kunstvormen.

Het kunstevenement evolueert meer en meer naar een multiculturele organisatie. De klassieke beeldhouwwerken, sculpturen en schilderijen worden dit jaar aangevuld met prachtig fotowerk en opvallende glassculpturen.

De Zomer van Wechel beperkt zich niet alleen tot de beeldende kunsten, muziek en woord krijgen ook dit jaar opnieuw hun plaats op de agenda. De matinees die vorig jaar als experiment werden opgezet, worden dit jaar herhaald met een grote verscheidenheid.

Zo is er op 15 augustus een recital door sopraan Ellen Vanherck in de raadzaal van het Hof d'Intere.

Op 20 augustus speelt ViolAcc# piazzola en musette onder de eeuwenoude beuken van het park.

En op 27 augustus sluit Boomers String Quartet af met een nostalgisch folkconcert, hun optreden van vorig jaar is garantie voor een gesmaakte zondagnamiddag.

De vzw De Zomer van Wechel heeft als doelstelling de reputatie van Wechelderzande als schildersdorp (en bij uitbreiding kunstenaarsdorp) nieuw leven in te blazen. Het traject verloopt zeer beloftevol. Naast de al vermelde activiteiten vindt in samenwerking met toerisme Lille en de cultuurdienst op 13 augustus de schilderswandeling plaats. Een traject van 7 km gegidst rond de schilders van de Wechelse schildersschool uit de 19de eeuw. (inschrijven via www.lille.be ).

De Zomer van Wechel opent op 12 augustus om 19u30 in het park. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 13 augustus 13 uur, op weekenddagen en feestdagen tot 27 augustus.

Info en toelichting over de deelnemende kunstenaars staat op www.dezomervanwechel.be - info@dezomervanwechel.be