Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

17 oktober: Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting - recht op werk, een duurzame job voor iedereen!

Fakkeltocht

Op 17 oktober organiseert vzw De Fakkel Herentals in kader van de internationale Dag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting haar jaarlijkse fakkeltocht door Herentals.

Het blijft een dagelijkse strijd en bewustwording.

"Het is daarom noodzakelijk om op deze avond  17/10 de armoedeproblematiek extra in de verf te zetten", zegt Nathalie Frenay, coördinator De Fakkel vzw.

"We starten om 19u met het officiële gedeelte in cc 't Schaliken  Herentals. Als rode draad komt het thema 'werk' en het memorandum ‘Wat als jij burgemeester was?’ aanbod. Naast de getuigenissen en beschouwingen, hebben wij Hans Bouwen (voorzitter Groep Talent) en Chris Serroyen uitgenodigd voor een gesprek over sociale economie en zero chômage.

De acteurs van het artistiek project ‘Spoorzoekers’ zijn ook van de partij. Zij hebben tijdens het stadsfestival ‘Zomerspoor’ een grote, beklijvende, warme indruk nagelaten. Over hun voorstelling is nog veel gepraat. Sinds een aantal weken zijn ze weer aan het repeteren om een krachtige boodschap, gebaseerd op de bevindingen uit de bevraging ‘Wat als jij burgemeester was?’, te brengen .

De avond sluiten we om 20u af met de fakkeltocht en aansluitend een receptie.

Op deze dag kunnen wij, van onderuit, onze stem laten horen want de problematiek is groot en zeer actueel. Dit vraagt, mag, moet de nodige aandacht krijgen!"  Foto Johan Temmerman/NNieuws.

Fakkeltocht 17/10

Fakkeltocht 17/10

Fakkeltocht

Deel dit artikel