Aanleg Parking CDO-site gestart
170 nieuwe parkeerplaatsen vlakbij Bergstraat en OCMW
In het recente verleden verwierf de gemeente de CDO-site. Het betreft hier de vroegere gronden waar de wijkschool van het Rijksonderwijs gelegen was, op de hoek van de Molenstraat met de Stationstraat. De gemeente achtte deze grond immers van strategisch belang, gezien de ligging in de buurt van de Bergstraat en grenzend aan het administratief centrum van het OCMW. Deze site wordt nu omgevormd tot een parking.
De gemeente oordeelde dat deze site een uitermate geschikte plaats was voor de aanleg van een parking, niet alleen omwille van de gunstige ligging, maar ook omdat de gebouwen op het terrein niet meer gebruikt werden en werden beschouwd als niet meer te recupereren omwille van het vele vandalisme dat reeds had plaatsgevonden.

Wat staat er te gebeuren in de komende periode? Eerst en vooral worden de gebouwen volledig afgebroken, en zal een nieuwe parking worden aangelegd in steenslagverharding. De gemeente opteerde voor steenslagverharding omdat mogelijk in de toekomst deze site nog een definitieve bestemming kan krijgen voor OCMW of voor gemeente. Een definitieve aanleg mocht daarom deze eventuele toekomstige ontwikkeling niet in de weg staan.

"Langs de andere kant wilt de gemeente het terrein gedurende meerdere jaren NIET laten braak liggen en toch een nuttige functie geven", zo stelt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts. "In het bestek werd opgelegd dat het puin van de afbraak dient te worden gebruikt voor de aanleg van deze parkings. Het puin wordt gebroken en vermalen en wordt gerecupereerd". Een ecologische meerwaarde dus.

Na de aanleg zal Heist-op-den-Berg over 170 extra parkings beschikken op een aantrekkelijke plaats. De toegang tot de parking zal gebeuren via de Vlinderstraat. Op 23 december van vorig jaar werd de gunning toegekend, en sinds maandag 16 maart zijn de werkzaamheden aangevat. De totale kostprijs bedraagt 91.285,12 euro inclusief btw, en er is voorzien dat de werken op 24 werkdagen moeten beëindigd zijn.