U bent hier

175 leerlingen uit 5e en 6e leerjaar basisonderwijs op bezoek bij Campus De Vesten

Neteland
27.03.2018 - 16.29u
Door: Mark Jaspers

'Jaarlijks organiseert Campus De Vesten een 'DOE-dag' voor leerlingen van het zesde leerjaar lager onderwijs. Binnenkort zetten deze leerlingen een belangrijke stap naar het secundair onderwijs.

Via de organisatie van de DOE-DAG willen we hen zo goed mogelijk begeleiden om de juiste schoolloopbaankeuze te maken.

Op 27 maart tijdens de DOE-DAG hebben ze de sfeer op onze campus kunnen opsnuiven. Vanuit de eigen interesses en talenten kon er gekozen worden uit verschillende workshops.

Hierbij werden de mogelijkheden op onze school op een actieve en zelfontdekkende manier voorgesteld. De leerlingen hebben volop kunnen proeven van het secundair onderwijs op Campus De Vesten.

Omdat we SAMEN leren belangrijk vinden op onze school hadden de leerlingen uit het 3e een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering van de workshops.

We werken elke dag SAMEN aan de pedagogische kwaliteit en visie van onze school. We merken dat dit wordt opgepikt door ouders en leerlingen die hun vertrouwen in onze school uitspreken. Het stijgende aantal inschrijven is hiervan ook het bewijs, sommige richtingen zijn nu al volzet.

We hebben vandaag niet alleen de leerlingen uit het lager onderwijs begeleid in het maken van de juiste studieloopbaankeuze. Ook onze eigen leerlingen van het tweede jaar hebben ook via workshops, op een actieve en zelfontdekkende manier kunnen proeven van de mogelijkheden in de 2e en 3e graad.

Ze kregen ook extra informatie over hun eigen interesses via een online 'interessetest'. Leerkrachten, ouders, leerlingbegeleiding en leerlingen werken tot in juni SAMEN verder aan een juiste oriëntering. (pb)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto