De coronatesten bij de deelnemers van het chirokamp van Mol-Sluis hebben geleid tot 18 besmettingen. 'We spreken over een voorlopig aantal, aangezien we van een vijftal testen nog geen resultaten ontvingen.

Na het stopzetten van het chirokamp ondergingen alle leden, leiding en voltallige kookploeg op dinsdag 6 juli een eerste coronatest. Samen ging het over een honderdtal deelnemers.

De 18 vastgestelde besmettingen situeren zich in verschillende delen van de kampgroep. Er zijn zowel bijkomende leden, leiding als kookouders besmet. Meerdere deelnemers vertonen ook effectief ziektesymptomen.

Deze vaststellingen bewijzen eens te meer dat stopzetten van het kamp de enige correcte beslissing was. Dankzij het snelle ingrijpen van de kampleiding is de besmettingscluster snel in kaart gebracht en kunnen we de verdere verspreiding stoppen.'

Tweede test

'Ten vroegste dinsdag 13 juli ondergaan alle deelnemers een tweede test. Minstens tot het resultaat van de tweede test gekend is, blijft iedereen – ook na een eerste negatieve test - in thuisquarantaine.

Pas wanneer ook de tweede test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Bij een positieve test geldt ook voor de gezinsleden een quarantaine en moeten zij zeker een coronatest laten afnemen.

Alle betrokken gezinnen ontvingen inmiddels een mail met de stand van zaken en de te volgen maatregelen in elke situatie. Bij specifieke vragen kan iedereen steeds bij de eigen huisarts terecht.'