Vandaag viert Toscanzahoeve haar 18-jarig bestaan. Door de huidige maatregelen kan er geen groot feest worden georganiseerd, maar zaakvoerder Inge Pauwels wil dit toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Toscanzahoeve begon 18 jaar geleden als pionier inzake dierengedrag. Inge werkte altijd op een positieve manier en ging vanaf dag één op een holistische manier tewerk.

Zo wordt bij het zoeken naar oplossingen altijd gekeken naar de combinatie van mens en dier en wordt er bij elke 'case' op maat gewerkt. Naast individuele mensen helpen om weer verbinding te vinden met hun (huis)dier, leidt Inge Pauwels ook mensen op die zelf aan de slag willen met dieren.

"18 jaar geleden was het echt soms vechten tegen de bierkaai als het over dierengedrag ging." vertelt Inge Pauwels. "Nu soms nog, maar de sector is op die tijd wel enorm geëvolueerd.

Steeds meer mensen willen ook zelf met dieren gaan werken en zoeken ook echt naar professionele opleidingen. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn natuurlijk."

Ondertussen is Toscanzahoeve gegroeid tot een centrum met een uitgebreide dienstverlening waar alles draait rond het dichter bij elkaar brengen van mensen en dieren. Inge Pauwels: "We merken dat mensen ons na al die jaren nog steeds gemakkelijk vinden als ze hulp nodig hebben met de opvoeding of training van hun dier.

We bieden ook hondenschool en verschillende hondensporten in groep aan om sociale contacten tussen mensen en dieren te bevorderen. Ook daar kijken we altijd naar de combinatie 'mens-dier' en is maatwerk mogelijk."

Een groot verjaardagsfeest zit er niet in dit jaar, maar het team van Toscanzahoeve wilt toch graag een aantal zaken in de kijker zitten op sociale media. Vanaf morgen loopt er dan ook een toffe actie waar mensen leuke prijzen kunnen winnen.

Inge Pauwels: "De huidige pandemie heeft een grote impact gehad op onze activiteiten. Uiteraard zijn we een tijdje gesloten geweest en moesten we met lede ogen aanzien hoe heel veel mensen tijdens de lockdown puppy's kochten of honden adopteerden en daarna verbaasd waren over hoeveel werk dat met zicht meebrengt.

Tot vandaag merken we een enorme stijging van het aantal puppy's en jonge honden in onze consultaties en in onze groepslessen. We willen de komende tijd dan ook echt inzetten op jonge honden een goede start geven om zo gedragsproblemen te voorkomen.

Dat is misschien een beetje tegen onze eigen winkel, maar honden helpen gelukkig worden in gelukkige gezinnen blijft toch een groot deel van onze bestaansreden."

Ontdek de hoogtepunten in de geschiedenis van Toscanzahoeve via de facebookpagina en win toffe prijzen.

Meer info? info@toscanzahoeve.be of www.toscanzahoeve.be