In het kader van een vanuit Mechelen geleid internationaal drugsonderzoek zijn de voorbije weken bij in totaal 16 huiszoekingen 18 personen opgepakt. Dat heeft de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen vrijdag bekendgemaakt.

In ons land waren er huiszoekingen en arrestaties in Herentals, Hasselt, Lier, Grobbendonk, Mechelen, Antwerpen, Putte, Heist-op-den-Berg, Begijnendijk, Tienen en Sint-Katelijne-Waver.

Er werden ook drugs (1.000 XTC-tabletten, 900 gram weed en 2,5 kilo speed), cash geld en verboden wapens zoals matrakken, boksbeugels en pepperspray aangetroffen.

Het onderzoek ging in februari van start toen in Mechelen een wagen met drugs erin werd achtergelaten na een schermutseling tussen verschillende personen. De betrokkenen werden niet meer aangetroffen, maar de politie kon na verloop van tijd wel een netwerk van telefoonnummers identificeren en aan verdachten linken.

De voorbije weken gingen de speurders uiteindelijk over tot huiszoekingen in België  en Nederland, waar 2 verdachten opgepakt werden in Den Haag en nog op hun uitlevering wachten.

Vijf van de verdachten verschenen vrijdag al voor de raadkamer en blijven voorlopig aangehouden, zij het in twee gevallen onder elektronisch toezicht. (belga)