WIJNFOCUS is een jaarlijkse traditie waarbij wijnliefhebbers vanuit gans Vlaanderen afzakken naar Geel om wijnen te proeven en te kopen. De organisatie is in handen van Commanderij Kempen die hiermee haar ervaring wenst te delen met alle wijnliefhebbers.

Felix Aertgeerts, voorzitter Commanderij Kempen : 'Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek. Het is de grootste wijnbeurs van de Kempen.

Wijnfocus is:

27 van de beste wijnhandelaars in Vlaanderen.
Meer dan 300 wijnen op de proeftafel
Nieuwe ontdekkingen met wijnen uit het superjaar 2015
Promoties
Top-wijnen
Masterclass Champagne (met de mooiste en grootste collectie kwaliteitschampagnes in België)
Masterclass Hongaarse wijnen (niet te onderschatten!)
Gastronomie en oesters van Filip De Pauw, Chef van restaurant Jerom (palmares: Hertog Jan, 't Zilte...).

Het credo van Commanderij Kempen is : "Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt "

Een tip bij het proeven: Proef nooit witte wijnen en rode door elkaar maar proef eerst de witte wijnen en daarna de rode.'

Meer inlichtingen www.wijnfocus.be
Zaterdag 4 maart van 14 tot 19 u
Zondag 5 maart van 12 tot 19 u
BEMT, Kleinhoefstraat 6 (naast ring) in Geel
Toegangsprijs: 8 euro.

Commanderij Kempen

Deze commanderij is 1 van de 35 commanderijen van de Vlaamse Wijngilde.  Ze werd 45 jaar geleden opgericht en intussen is ze uitgegroeid tot een der grootste commanderijen van Vlaanderen.

De bedoeling van een commanderij is om wijnkennis bij de leden aan te scherpen. Hiervoor worden jaarlijks 6 proefavonden georganiseerd waarbij telkens 7 wijnen geproefd en besproken worden. Tijdens de proefavond wordt ook door de wijnmeesters informatie over de herkomst en de vinificatie van elke wijn gegeven. Vaak wordt ook een gastspreker of wijnboer uitgenodigd.

Leden die voldoende wijnkennis hebben kunnen deelnemen aan een examen voor meester-wijnproever of grootmeester-wijnproever. Jaarlijks is er ook een kapittelbanket waar de leden die geslaagd zijn in hun examen op een traditiegetrouwe manier geïntroniseerd worden.   Contact: Fons Verbist, wijnmeester Commanderij Kempen
fons.verbist@telenet.be