U bent hier

1982 Geelse jongeren veilig op kamp dankzij Rotary Geel, KOGEKA en stad Geel

Geel | Neteland
25.06.2020 - 18.28u
Door: Lex Verellen

De Geelse jeugdbewegingen staan voor een serieuze uitdaging deze zomer. Leven en spelen in bubbels van maximum 50 personen en strenge hygiënemaatregelen maken de organisatie van kampen er niet makkelijker op.

Ook het goed opvolgen van zieke kinderen is dit jaar extra belangrijk. Rotary Geel en KOGEKA willen de Geelse kampen graag helpen: Rotary Geel sponsort 35 voorhoofdthermometers en KOGEKA leent 35 handwasstraten uit aan het Geelse jeugdwerk. De stad Geel zorgt voor heel wat logistieke ondersteuning.

Naast de kampsubsidies en het transport van het kampmateriaal kunnen groepen dit jaar ook beroep doen op de diensten van de materiele medewerking van de stad. Ook heel wat organisaties willen hun steentje bijdragen.

Eerder al kregen onze jeugdbewegingen van de firma WimPau gratis ontsmettingsmiddelen. Nu komen daar ook voorhoofdthermometers en handwasstraten bij.

De stad is blij om samen met deze organisaties zo'n 20 Geelse jeugdverenigingen, met in totaal 1982 deelnemers, een fijn kamp te kunnen bezorgen.

35 voorhoofdthermometers van Rotary Geel

Voor jeugdbewegingen is het dit jaar extra belangrijk om te weten of kinderen ziek zijn en koorts hebben. Een ziek kind moet onmiddellijk door een arts getest worden op covid-19.

Test het positief, zal heel de bubbel de bivak stopzetten en huiswaarts keren. Meer dan ooit zal de leiding alle kinderen nauwlettend in het oog houden. Goede apparatuur is zeker nodig om op een eenvoudige en veilige manier op afstand de temperatuur op te volgen.

Rotary Geel schenkt daarom 35 voorhoofdthermometers ter waarde van 2500 euro aan de jeugdbewegingen. De voorhoofdthermometer is een handige en betrouwbare oplossing om de temperatuur van deelnemers op kamp te meten. Hij werkt snel, gemakkelijk en duidelijk.

De betrouwbaarheid van een voorhoofdthermometer is goed en hij is veel hygiënischer dan de oor- of contactthermometer.

KoGeKa leent handwasstraten uit

De scholengroep KoGeKa heeft 23 handwasstraten gemaakt om het handen wassen op de scholen te vereenvoudigen. Tijdens de zomermaanden zullen deze niet gebruikt worden door de scholen.

KoGeKa zal deze wasstraten uitlenen aan het jeugdwerk voor de zomerkampen: 20 stuks worden ter beschikking gesteld voor het Geelse jeugdwerk, de overige 3 gaan mee op kamp met de jeugdbewegingen van Kasterlee.

De dienst jeugd zorgt ervoor dat handwasstraten tijdig bij de jeugdbewegingen geraken.

Ondersteuning door de stad

Zo'n 20 Geelse jeugdverenigingen, met in totaal 1982 deelnemers, gaan deze zomer op kamp. Naast de kampsubsidies, het transport van het kampmateriaal kunnen de groepen dit jaar uitzonderlijk ook beroep doen op de materiele medewerking van de stad.

Daarnaast ontvangen we in Geel deze zomer ook 30 groepen op kamp. Met 9 bivakhuizen en 8 kampeerterreinen heeft Geel heel wat bivakmogelijkheden. De dienst jeugd heeft ook lokale verenigingen aangesproken om hun infrastructuur ter beschikking te stellen.

Het voetbalplein en kantine van KWB Bel mag alvast gebruikt worden als speel- en slaapplaats.

De stad overlegt regelmatig met kampeerhuisuitbaters, de Geelse jeugdverenigingen en de groepen die in onze stad op kamp komen om ervoor te zorgen dat de zomerkampen volgens de regels van het zomerplan kunnen doorgaan.

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto