Voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Olensteenweg en een afslagstrook ter hoogte van Bobbejaanland, werd door het gemeentebestuur van Kasterlee een zeer strakke timing vooropgesteld. Ondanks het  regenweer sinds het begin van de werken in februari, zal de aannemer er toch in slagen om de Olensteenweg nog voor de opening van Bobbejaanland weer open te stellen voor alle verkeer.

"Aannemer Crauwels heeft niet op een inspanning gekeken om ervoor te zorgen dat de deadline gehaald kan worden." zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre. "Een aantal keer werd er ook op zaterdag doorgewerkt, en de afgelopen week werden er overuren geklopt om de weg weer open te kunnen stellen op vrijdagavond."

Bobbejaanland opent immers op zaterdag 26 maart.

In de loop van de komende weken zullen er nog groenaanplantingen gebeuren en zullen de fietsbruggen over de Kleine Nete nog gelegd worden. Maar voor die werken zal er zo goed als geen hinder zijn voor het doorgaand verkeer. De verkeerslichten ter hoogte van de afslagstrook zijn geplaatst en worden binnen enkele weken in werking gesteld.

Kreukelpalen met LED-verlichting

De Olensteenweg is de eerste weg in Kasterlee die werd uitgerust met zogenaamde kreukelpalen. Dat zijn verlichtingspalen die helemaal samenklappen als er een auto tegen botst.

Daardoor hebben de inzittenden veel meer kans om de klap te overleven. Guy Van de Perre: "Het was een bewuste keuze om met kreukelpalen en nieuwe fietspaden de veiligheid van zowel fietsers als automobilisten te verhogen. Bovendien is de Olensteenweg ook de eerste weg in onze gemeente waar LED-verlichting is voorzien.

Omdat de beperkte meerprijs niet langer opweegt tegen het energievoordeel dat met LED behaald kan worden, trekken we deze keuze resoluut door bij elke aanleg of vernieuwing van openbare verlichting op ons grondgebied."

Voor fase 2 (aanleg van fietspaden tussen de Eerselingenstraat en de Herentalsesteenweg) is IOK bezig met de grondverwervingen. Een concrete uitvoeringsdatum is hiervoor nog niet gekend.