Op zondag 7 juni presenteert Vincero Wines, de jonge wijnhandel van chef-kok Jess Van Weert en Koen Peeters, een eerste gastronomische degustatie in de feestzaal van Taverne Netevallei. Een deel van de opbrengst gaat naar MPI Oosterlo vzw.

Nog maar net lanceerde Vincero Wines een eigen luxebubbel, Lux Brut, en de eerste grote degustatie staat voor de deur. 'In aanwezigheid van wijnboeren en producenten, zijn er een 100-tal kwaliteitswijnen en –bubbels te proeven.' Op de degustatielijst onder meer het gamma van 'Oude Werf' uit Zuid-Afrika en de wijnen van Château de Panéry uit de Côtes du Rhone.

'Rutger Gryseels, eigenaar van Château de Panéry zal aanwezig zijn, net zoals Santiago Enciso, de eigenaar van wijndomein Copaboca in Valladolid, Spanje. Zij geven graag meer uitleg over hun kwaliteitswijnen', zegt Jess Van Weert. 'We willen ons als Vincero Wines onderscheiden door klasse, gastronomie en topproducten te combineren.

Bovenop wijnen en bubbels, verzorgen we een exclusieve Ginbar'. à la carte, het gastronomische restaurant van Van Weert , verzorgt een proeverij. Het geheel wordt opgeluisterd door een bekende tenor. 'De inkom bedraagt €10, die je terugkrijgt bij aankopen vanaf €25.'

Vincero Wines en De Netevallei steunen met de degustatie MPI Oosterlo vzw. 'Zij bieden op een professionele wijze opvang, begeleiding en behandeling voor personen met een verstandelijke handicap.

De huur van de feestzaal en €1 per bezoeker storten we op hun rekening.' Jess Van Weert en uitbater van De Netevallei Mike de Cock overhandigden alvast een cheque van 500 euro aan Nicole Knops, algemeen directeur MPI Oosterlo (foto). 'We tellen meer dan 250 inschrijvingen voor zondag. Met wat geluk kunnen we nog een extra cheque schenken', zegt Van Weert.

Vincero Wines werd opgericht in het voorjaar van 2014, door chef-kok Jess Van Weert en zakenpartner Koen Peeters. In maart dit jaar nam de groothandel zijn intrek in de oude eierveiling in Oosterlo (Geel).

Intussen nam Vincero Wines ook de handelsruimte van Relite in, zodat het bedrijf er nu beschikt over 1.500m² opslagruimte. Particulieren kunnen er terecht in de winkel. Professionele klanten kunnen er dankzij loskade met code 24/24 afhalen.

Zomerdegustatie Vincero Wines - zondag 7 juni, 13-17 uur - Feestzaal De Netevallei Eindhoutseweg 110, Oosterlo(Geel)

Aanwezigheid graag bevestigen via info@vincero-wines.be of via 0478/34.27.42.