BNI (Business Network International) stelde woensdag in de vroege ochtend voor zo'n 120 ondernemers zijn chapter BNI Neteland en de werking voor tijdens een netwerkevent in Golfclub Witbos in Noorderwijk. De organisatie BNI is wereldwijd actief en streeft naar contacten die daadwerkelijk business genereren.

"BNI is actief in 58 landen met meer dan 7000 actieve chapters en meer dan 175.000 leden", vertelt Kris Voet van Audi-garage Hermans in Herentals, een van de initiatiefnemers van BNI Neteland. "De groep komt wekelijks samen om mekaar beter te leren kennen en zo vertrouwen te creëren. Een groep bestaat gemiddeld uit een 35-tal personen."

BNI heeft primair tot doel om haar leden hoogwaardige zakelijke aanbevelingen te laten genereren voor elkaar onder het motto 'Geven loont'. Het bijzondere is dat in een chapter slechts één persoon per beroepscategorie participeert. BNI Neteland richt zich tot ondernemers uit de regio Geel, Westerlo, Herentals en Grobbendonk.

Exclusiviteit
"Bij andere netwerkorganisaties blijven bijeenkomsten vaak beperkt tot wat babbelen met mensen die je al kent. BNI is sterk gericht op succesvol zaken doen", aldus Kris Voet. "Door de exclusiviteit krijg jij alle aanbevelingen voor jouw beroep omdat geen van je concurrenten aan hetzelfde chapter mag deelnemen. Voor BNI Neteland zijn we momenteel nog op zoek naar diverse beroepsgroepen."

Er zijn gelijkaardige initiatieven in oprichting in de regio's Turnhout en Mol. Alle info op www.bni-limburgturnhout.be

Op de foto : initiatiefnemers Jan De Wachter, Eric De Belder, Ronny Van Baelen en Gert Vennekens.

Foto's : Hansa Van Hout / NNieuws.