350 lopers namen afgelopen zaterdag deel aan de allereerste La Chouffe Natuurloop, die de 19-jarige Kenneth Deckers door de Herentalse natuur had uitgestippeld.   Herentalsenaar Kenneth woont op de Lichtaartseweg, en is zelf fervent loper.  Hij organiseerde de 1e La Chouffe Natuurloop omdat hij die tot nu toe miste in de jogkalender. Bovendien heeft Herentals prachtige natuur die zich uitstekend leent voor zo'n recreatieve loop.

De jongeman loopt school in kOsh Campus Bovenrij studierichting secretariaat-talen.  Hij stippelde een parcours uit over de Kempense Heuvelrug, langs vennen en door de velden. Zelfs de Toeristentoren moesten de deelnemers onderweg bedwingen.

Met 350 deelnemers was de eerste editie een daverend succes. Iedere deelnemer kreeg een frisse La Chouffe aan de eindmeet. De organisatie kreeg lovende kritieken van de loopfanaten.  De 2e editie van de La Chouffe Natuurloop heeft plaats op 7 mei 2016.

Cheque van 715 euro voor het  Olivia Hendrickx Research Fund

Kenneth Deckers kon maandagavond een cheque van 715 euro aan Eddy Hendrickx van het Olivia Hendrickx Research Fund overhandigen. 

Eddy Hendrickx: 'Ik bedank Kenneth namens ons Research Fund voor z'n inzet voor de organisatie van deze 1e Natuurloop.  Heel tof dat we ook met deze cheque voor ons wetenschappelijk kankeronderzoek een extra steun in de rug krijgen.  Ik wens hem veel succes met z'n 2e editie van de La Chouffe Natuurloop op 7 mei 2016.'