U bent hier

1e La Chouffe Natuurloop schenkt cheque aan Olivia Hendrickx Research Fund

Herentals
19.05.2015 - 00.28u
Door: Herman Gezelle

350 lopers namen afgelopen zaterdag deel aan de allereerste La Chouffe Natuurloop, die de 19-jarige Kenneth Deckers door de Herentalse natuur had uitgestippeld.   Herentalsenaar Kenneth woont op de Lichtaartseweg, en is zelf fervent loper.  Hij organiseerde de 1e La Chouffe Natuurloop omdat hij die tot nu toe miste in de jogkalender. Bovendien heeft Herentals prachtige natuur die zich uitstekend leent voor zo'n recreatieve loop.

De jongeman loopt school in kOsh Campus Bovenrij studierichting secretariaat-talen.  Hij stippelde een parcours uit over de Kempense Heuvelrug, langs vennen en door de velden. Zelfs de Toeristentoren moesten de deelnemers onderweg bedwingen.

Met 350 deelnemers was de eerste editie een daverend succes. Iedere deelnemer kreeg een frisse La Chouffe aan de eindmeet. De organisatie kreeg lovende kritieken van de loopfanaten.  De 2e editie van de La Chouffe Natuurloop heeft plaats op 7 mei 2016.

Cheque van 715 euro voor het  Olivia Hendrickx Research Fund

Kenneth Deckers kon maandagavond een cheque van 715 euro aan Eddy Hendrickx van het Olivia Hendrickx Research Fund overhandigen. 

Eddy Hendrickx: 'Ik bedank Kenneth namens ons Research Fund voor z'n inzet voor de organisatie van deze 1e Natuurloop.  Heel tof dat we ook met deze cheque voor ons wetenschappelijk kankeronderzoek een extra steun in de rug krijgen.  Ik wens hem veel succes met z'n 2e editie van de La Chouffe Natuurloop op 7 mei 2016.'

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto