U bent hier

1e Virtual Escape Room in de Kempen

Geel | Kempen regio
17.08.2018 - 14.10u
Door: Herman Gezelle

Vanaf nu zondag kan je bij Virtual Secret in de Koning Albertstraat 88 Geel terecht voor de 1e Virtual Escape Room van de Kempen.

Met een speciale VR-bril dring je een virtuele wereld binnen en moet je aan de hand van allerlei tips proberen binnen het uur te ontsnappen.

Ik werk zelf in de ICT-wereld, maar was al een tijdje aan het uitkijken naar iets anders', zegt zaakvoerder Stephane D'Hoedt. 'Op internet ontdekte ik heel toevallig het concept van de virtual escape room, want dat was ik tot nu toe nog nergens anders in ons land tegengekomen. Ik heb direct contact opgenomen met de Russische producent, die deze VR-spellen vanuit Spanje Barcelona ontwikkelt. Na maanden hard werken in ons pand om er een aangename ontmoetingsruimte van te maken, kunnen we vanaf zondag starten met onze Virtual Secret.'

Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid (Engels: virtual reality, afgekort: VR) simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. De meeste VR-omgevingen zijn visueel en auditief, via speciale stereoscopische brillen en geluid. Geur- en tasteffecten worden voorlopig zelden toegevoegd. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto