U bent hier

2 agenten schuldig bevonden aan vervalsen van proces-verbaal

Geel | Kempen regio
10.01.2018 - 17.07u
Door: Herman Gezelle

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft 2 agenten van de lokale politiezone Geel-Laakdal-Meerhout schuldig bevonden aan het vervalsen van een proces-verbaal. Eén agent krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel. Zijn collega krijgt een opschorting van straf.

De twee agenten stelden het proces-verbaal op in juli 2009 nadat ze een dronken, agressieve man uit Geel hadden gearresteerd. Tijdens die interventie brak één van de inspecteurs zijn pink.

In het proces-verbaal noteerden de agenten dat dit gebeurde omdat de arrestant een schop had uitgedeeld.

Het leverde de man uit Geel niet alleen een veroordeling op, maar door de lange arbeidsongeschiktheid van de agent moest hij ook een schadevergoeding van 45.000 euro betalen.

De collega van de gekwetste agent biechtte nadien aan een vertrouwenspersoon binnen de politie op dat de gebroken pink eigenlijk een gevolg was van een slag die de agent zelf had uitgedeeld.

De man trok nadien zijn verklaring weer in, maar volgens de rechtbank zijn er toch voldoende bewijzen om aan te nemen dat het aanvankelijke proces-verbaal vervalst was.

De dronken arrestant had zich burgerlijke partij gesteld. Hij krijgt nu de schadevergoeding terug die hij eerder moest betalen. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto