Op dinsdag 12 en woensdag 13 april voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de ovonde van de Ringlaan in Herentals.

Ter hoogte van handelszaak Wellens wordt een verzakking in het wegdek hersteld. Op de ovonde moet het verkeer plaatselijk over één rijstrook passeren en is de Lichtaartseweg (N123) richting Kasterlee en Turnhout afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien langs Lille.

Herstelling wegdek

In de bocht van de ovonde aan de Ringlaan naar de Lichtaartseweg richting Kasterlee/Turnhout situeert zich een verzakking in de goot tussen rijweg en fietspad.

Om verdere schade aan het wegdek te vermijden zal AWV de nodige herstellingswerken uitvoeren in de tweede week van de paasvakantie, op dinsdag 12 en woensdag 13 april.

Omleiding richting Kasterlee en Turnhout

Tijdens de werken moet het verkeer op de ovonde komende van de Ringlaan over één rijstrook passeren.

De rijstrook naar de Lichtaartseweg is dan afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer richting Kasterlee/Turnhout moet verplicht rechtdoor rijden en volgt een omleiding langs Lille via de N153 en de N134.

Verkeer komende van Lichtaart naar de ovonde blijft steeds mogelijk. Het pretpark Bobbejaanland blijft bereikbaar via Olen en Lichtaart. Fietsers moeten ter hoogte van de werfzone even afstappen en kunnen vervolgens via het voetpad passeren.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/herentals.