U bent hier

2 dagen werken aan kruispunt N152 Westerlo

Kempen regio | Westerlo
17.11.2016 - 16.05u
Door: Herman Gezelle

Op maandag 21 en dinsdag 22 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het kruispunt van Bergveld (N152) met Stippelberg en Zoerleberg in Zoerle-Parwijs (Westerlo). Tijdens de werken blijft verkeer op de N152 in beide richtingen mogelijk, maar de zijstraten van het kruispunt worden afgesloten.

Vernieuwing asfalt
Het asfalt van het wegdek op het kruispunt is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het asfalt volledig vernieuwen. Dat zal het comfort en de verkeersveiligheid verbeteren. Bij goed weer zullen de werken maximaal twee dagen duren.

Kruispunt blijft deels open
Het verkeer op de as van de N152 wordt geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten en zal dus beurtelings langs de werfzone kunnen passeren. Wel wordt de maximumsnelheid ter hoogte van de werfzone verlaagd tot 30 km/u. Dit is nodig om schade aan wagens en aan het wegdek te vermijden.

Tijdens de werken moeten er op het kruispunt immers enkele niveauverschillen overwonnen worden. De lokale wegen Stippelberg en Zoerleberg worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Verkeer uit deze straten dat op de N152 wil geraken of het kruispunt wenst over te steken, volgt plaatselijk een korte omleiding. Fietsers behouden tijdens de werken steeds doorgang over het kruispunt.

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt. In dat geval worden de werken later die week uitgevoerd.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto