Politie Balen – Dessel – Mol heeft afgelopen week 2 mannen betrapt op drugsbezit bij 2 verschillende interventies op 24 uur tijd. Beide verdachten werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Op woensdagavond 30 september werd er tijdens een routinepatrouille een controle uitgevoerd van een voertuig met 3 inzittenden langs de Rivierstraat in Mol.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Lommel, werd op heterdaad betrapt op het bezit van verdovende middelen en had een grote geldsom bij zich. Bij het doorzoeken van het voertuig werd cocaïne aangetroffen, verborgen in een compartiment.

Daarop volgende een huiszoeking bij de verdachte. Ook daar werd nog een kleine hoeveelheid drugs gevonden. De man werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zijn aanhouding werd bevestigd.

Op donderdagochtend 1 oktober kwam een interventieploeg van de lokale politie Balen-Dessel-Mol ter plaatse voor de vaststellingen van een verkeersongeval met gekwetsten in Dessel.

De inspecteurs merkten verdachte gedragingen op bij één van de betrokkenen. Bij verder onderzoek in de omgeving van het ongeval werd een rugzak met een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Daarop werd de verdachte, een 38-jarige man uit Geel, gearresteerd. Bij de huiszoeking in de woning van de verdachte werd nog eens een kleine hoeveelheid drugs gevonden.

Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden. (parket Antwerpen) Foto Nnieuws.