U bent hier

2 jaar voorwaardelijke celstraf voor gewelddadige militair uit Geel

Geel | Kempen regio | Neteland
02.03.2020 - 10.14u
Door: Herman Gezelle

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een dertiger uit Geel tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar veroordeeld voor onder meer geweldplegingen, bedreigingen, woonstschennis en inbreuken op de wapenwetgeving.

De man zat eerder al vijf maanden in voorhechtenis. Hij moet ook een boete van 8.000 euro betalen, waarvan 6.400 euro met uitstel.

De dertiger, een voormalig militair, trapte in januari 2019 de deur in bij een man uit Herselt. Hij sloeg hem bewusteloos. De weken voordien had hij zijn slachtoffer ook bedreigd.

De dertiger maakte zich in januari 2019 ook schuldig aan verkeersagressie. In februari 2019 gaf hij een andere man een kopstoot en verwondde hem met een mes.

Tijdens zijn arrestatie bleek hij in het bezit van een vuurwapen waar hij geen vergunning voor had. In maart 2017 was bij de man al een kweektent aangetroffen met de bedoeling cannabisplanten te kweken.

De rechtbank koppelt enkele voorwaarden aan de opgelegde gevangenisstraf zoals een begeleiding voor zijn drugs- en alcoholproblematiek. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto