Minister Crevits (CD&V) maakte vrijdag ruim 1,9 miljoen vrij voor de aanleg van een veilig en vrijliggend fietspad langs de N 134 tussen Lichtaart en Poederlee.


Kasterlee en Lille sloten hiervoor reeds in 2008 een module 13 met het Vlaams Gewest omdat het huidige fietspad ronduit gevaarlijk is. Voor de aanleg van een ventweg inclusief een kiss- en ridestrook en een veilige fietsoversteekplaatsen bij kleuterschool ’t Bosvriendje wordt bijna 120.000 euro vrijgemaakt.

Met deze belangrijke stap wordt verder uitvoering gegeven aan een punt uit het verkiezingsprogramma waarmee de CD&V-ploeg van Ward Kennes in 2006 naar de kiezer trok.

De voorbije jaren heeft studiebureau IOK wegprofielen uitgetekend. Burgemeester Ward Kennes koos ervoor de uitgewerkte voorstellen telkens af te toetsen bij de omwonenden. Dit heeft in 2010 en 2011 tot meerdere bijsturingen geleid. Deze keuze voor doorgedreven overleg heeft enerzijds aanleiding gegeven tot wat vertraging, maar anderzijds hoopt Kennes dat door het draagvlak te vergroten via voorafgaand overleg de noodzakelijke grondverwerving nu vlotter zal verlopen.

Na de zomervakantie worden alle omwonenden van de Poederleesteenweg uitgenodigd op een informatieavond. Daar zullen IOK en AWV informeren over de laatste stand van de plannen en de concrete stappen voor de grondverwerving. Daarna zal een onderhandelaar met alle individuele eigenaars contact nemen om de noodzakelijke grondstroken voor de fietspade te kunnen aankopen.

Ook voor de aanleg van een veilig fietspad langs de Olensteenweg blijft burgemeester Kennes zich inzetten.

Foto archief.