Politie Neteland arresteerde zaterdagnamiddag 2 minderjarige meisjes voor slagen aan een ander minderjarige meisje in de omgeving van het stadspark van Herentals.

Ze worden eveneens verdacht van een diefstal uit een rugzak. De jonge daders verschijnen zondag voor de jeugdrechter in Antwerpen.

'Het slachtoffer liep verwondingen op en is danig onder de indruk van de feiten', zegt Dirk Van Peer, woordvoerder, wnd. korpschef.

De rechercheurs onderzoeken of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten.

Daags voordien op bijna dezelfde plaats werd nog een ander minderjarig meisje aangevallen door enkele jongeren.

Politie Neteland startte afgelopen week een reeks van acties in de omgeving van het stadspark en het station.

De laatste tijd kwamen er klachten van vechtpartijen, vandalisme en druggebruik.

Bij een eerste actie op woensdag arresteerde de politie een dealer, een persoon met vals geld op zak en een persoon die geseind stond voor strafbare feiten.

Verder stelden zij PV's op voor verboden wapendracht, drugbezit en een corona-PV voor het niet dragen van een mondmasker.

De politie is vastberaden en zal de acties nog een hele tijd aanhouden. Zij hoopt daarmee de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving te herstellen. Ook de Herentalse gemeenschapswachten houden een oogje in het zeil.

De omgeving van het stadspark, station en centrum van Herentals is opgenomen als focuszone in het zonaal veiligheidsplan. (pol) Foto Nnieuws.