U bent hier

2 scheermesdieven veroordeeld tot 18 maanden celstraf - ook in Mol, Geel en Grobbendonk actief

Geel | Grobbendonk | Mol
25.12.2018 - 11.37u
Door: Mark Jaspers

Een 35-jarige man uit Letland die in het Franse Bordeaux verblijft en zijn 41-jarige kompaan uit Georgië zijn maandag door de Hasseltse strafrechter tot elk achttien maanden celstraf veroordeeld voor diefstallen van scheermesjes.

Het tweetal zit momenteel nog in hechtenis. Ze zijn schuldig aan negen winkeldiefstallen in vestigingen van Colruyt of Okay. Een van de twee vroeg de strafrechter of die hen voor eindejaar nog kon vrijlaten. De rechter verleende hen uitstel voor het deel van de celstraf dat de voorhechtenis overschrijdt. Ook de achthonderd euro boete is met uitstel.

Het duo pleegde diefstallen in winkels in Grobbendonk, Mol, Geel, Zelzate, Beringen, Leopoldsburg  en Herk-De-Stad. Een veiligheidsmedewerker van de Colruyt in Hasselt hield de twee mannen op 17 juli in het oog in de Colruyt in Hasselt.

Nadat ze de winkel hadden verlaten, volgde de veiligheidsbeambte het tweetal dat in een voertuig wegreed. De twee mannen stapten vervolgens de Okay in Herk-De-Stad binnen. Daar zag hij dat ze pakken met scheermesjes onder hun broek stopten. Een van de twee betaalde aan de kassa een kleine aankoop.

De politie reed hun wagen uiteindelijk klem. In het handschoenenkastje staken een kniptang en schroevendraaier. In de kofferbak lagen 29 pakken Gilette scheermesjes met een totale waarde van 1.135 euro. In totaal hadden ze 117 pakken scheermesjes hebben gestolen.

Aanvankelijk ontkenden de beklaagden hun betrokkenheid, maar bij het einde van het onderzoek gingen ze door de knieën. Er waren immers ook camerabeelden voorhanden. De verdediging vroeg een straf met uitstel en het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis.

Op de vraag van de rechter waarom ze net scheermesjes op het oog hadden kwam geen plausibele uitleg. Hun voertuig, een Opel Vectra, is verbeurd verklaard. (Belga)

imageMeer nieuws

Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart

 Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart
Internationaal | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 08.27u

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'
Herentals | Kempen regio | Nationaal 08.07.2020 - 01.07u

Umicore Hoboken overweegt vergoeding voor elk gezin dat wil verhuizen

Olen | Provincie Antwerpen 07.07.2020 - 23.59u

Maar 16 clubs in 1A (géén 18), mini-play-offs

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 07.07.2020 - 20.44u

Retail herstelt zich in mei

Kempen regio | Vlaanderen 07.07.2020 - 20.26u

Inkomsten Stickeractie Rode Kruis Herenthout

Inkomsten Stickeractie Rode Kruis Herenthout
Herenthout 07.07.2020 - 20.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto