U bent hier

2 Spaanssprekende verdachten gearresteerd na achtervolging van Geel naar Herentals

Geel | Herentals | Kempen regio
03.04.2018 - 14.42u
Door: Herman Gezelle

Na een achtervolging van Geel tot Herentals heeft politie Neteland en zone Geel-Meerhout-Laakdal dinsdag 2 Spaanssprekende verdachten kunnen arresteren. Ze waren een bos in het Herentalse Diependaal ingevlucht, maar konden met behulp van de politiehelikopter en een speurhond opgespoord worden.

'De achtervolging was dinsdagvoormiddag begonnen in Katerberg Geel', weet politiewoordvoerder Aloïs Peeters zone Geel-Meerhout-Laakdal.  'Een auto met Franse nummerplaat en met 2 inzittenden vluchtte weg van de politie nadat bewoners van Katerberg een verdacht voertuig hadden gemeld.  De verdachten waren foto's van huizen aan het nemen. 

Een fietspatrouille van de lokale politie wilde ze controleren, maar de verdachten vluchtten tegen hoge snelheid weg.   

Een motard van de Geelse politie in de buurt zette de achtervolging. Meteen werd het regionaal alarm georganiseerd : politie regio Turnhout, Westerlo, Neteland en regio Geel kwamen in actie.

De achtervolging leidde over Larum en St.-Jozef-Olen tot in Herentals. In de Kruisboogstraat Diependaal, bij het Kempens kanaal, zagen getuigen de 2 inzittenden een bos invluchten.  De helikopter van de federale politie uitgerust met een warmtebeeldcamera kwam in actie.  De politie zette ook een speurhond in. Uiteindelijk konden de 2 na de zoekactie gearresteerd worden.

De identiteit van de verdachten zonder papieren is nog niet bekend.  Een tolk is ingeschakeld.  De auto is in beslag genomen.' (pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto