Voetbalrefs Wesli De Cremer en Bram Van Driessche hebben maandagvoormiddag een halve marathon gelopen voor Wilfred 'Willy'. Het voetbaltalent (11) van de U11 SKS Herentals kreeg vorig jaar november de diagnose leukemie.

Coach Mike Schrijvers van SKS loopt deze maand 30 dagen na elkaar een 1/2 marathon om zo geld bij elkaar te brengen om Willy en zijn gezin te steunen.  Er komt nog een grootse veiling van voetbalshirts van nationale en internationale spelers.

De 2 refs steunen graag om mee te lopen met coach Mike Schrijvers. 'Duurlopen zitten niet meteen in ons reguliere trainingsschema', lacht Wesli De Cremer die zaterdag nog KVO Oostende-Waasland Beveren floot.

'Tijdens een doorsnee match lopen we zo'n 12 kilometer, maar dat is voortdurend wat trager, en dan weer explosief snel. We gaan dus een beetje uit onze comfortzone, maar voor een goed doel doen we dat graag.' Bram Van Driessche, die zondag Cercle Brugge-Beerschot nog leidde, beaamt de visie.

'WillyLoop' voor Wilfred (11)

Wilfred, alias Willy voor de vrienden, is 11 jaar en leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh) in Herentals. Wilfred verblijft sinds november halftijds in het UZA Edegem voor chemo-therapie.

Bedrijven en particulieren kunnen sponsoren. Iedereen die wil, kan ook zelf een ronde meelopen of wandelen en hiervoor €5 of een vrije gift doneren.

Aan de start is er een mogelijkheid om digitaal te betalen. Mike hoopt uiteraard dat hij gezelschap krijgt bij het lopen. De grootte van de groepen wordt bepaald door de geldende coronamaatregelen.

De keuze voor het parcours viel op het gebied Heiken – Hidrodoe - Nete – Lenteheide – Vogelzang – Vuilvoort.

Het overgrote deel van het parcours bestaat uit rustige en veilige baantjes. Voor de rest loop je over goed beloopbare en brede bospaden. Van start tot finish loop je in de prachtige natuur.

Voor mensen die een halve marathon teveel van het goede vinden, is er ook een tocht van 5 of 10 km uitgestippeld.

Wil jij Willy ook steunen? Loop of wandel zelf een korte of lange tour en hiervoor €5 of vrije gift te doneren, of sponsor een van de 30 halve marathons van coach Mike. De actie bracht op een paar dagen al €9.000 op.  

Het bedrag dat je wilt sponsoren, kan je overschrijven op

BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op  http://www.willyloop.be/

Marcus Rashford (Man United) en Gabriel Jesus (Man City) steunen Wilfred

Marcus Rashford (Man United) en Gabriel Jesus (Man City) stuurden afgelopen week hun persoonlijk shirt naar een superblije Wilfred.

'Ik ben al vanaf m'n 5 jaar grote fan van Manchester United', lacht Wilfred 'Willy'. 'Afgelopen vrijdag leverde onze postbode zelfs het shirt van Gabriel Jesus van Manchester City, de ploeg van Kevin De Bruyne. met de woorden : 'The Best'.

Wat een verrassing!  Uiteraard ben ik ook een beetje supporter van Man City, omdat ze met Kevin normaliter kampioen spelen in de Premier League England.

Een straf paasgeschenk : dit weekend scoorden beide flankaanvallers voor hun team.  Dat deed me natuurlijk extra deugd!

Nog eens een dikke dankjewel aan alle vrienden van SKS Herentals voor de prachtige steunactie, de schoolkameraadjes, Juf Sofie en de leerkrachten van De Wijngaard (kOsh), en alle vrienden voor en achter de schermen!', besluit Wilfred 'Willy'.

Ondertussen siert Wilfred deze maand ook de cover van het UZA-Magazine voor Kids (zie foto's).

Guy Verellen/ Nnieuws.