Twee jongemannen van 21 en 23 jaar uit Sint-Truiden riskeren een werkstraf en een gerechtelijk stadionverbod van een jaar voor het bekogelen van een bus met Union-supporters. Op 22 april 2017 sneuvelden twee zijruiten van de supportersbus.

Uit camerabeelden bleek dat een groepje van vijf supporters van STVV kasseien uit de grond trokken, waarmee de bus bekogeld werd. De bus moest bruusk remmen, waardoor enkele inzittenden lichte letsels opliepen. De verdediging gaat voor de vrijspraak.

STVV verloor die zaterdagavondwedstrijd tegen Union met 0-1. De twee jongemannen waren niet aan hun proefstuk toe. De jongste van de twee liep in Nederland een stadionverbod van 72 maanden op. Het parket voegde eraan toe dat er in september dit jaar opnieuw een pv was opgesteld wegens hooliganisme na de we dstrijd KRC Genk - STVV.

Politieagenten van Brussel-Zuid hadden de stenengooiers aan het werk gezien. De Brusselse agenten begeleidden de Union-supporters.

De oudste van het tweetal heeft nog een stadionverbod lopen. Hij was naar eigen zeggen tussenbeide gekomen bij een vechtpartij tijdens de voetbal in Westerlo om vechtende partijen te scheiden. 

De twee twintigers beweerden dat andere mogelijke betrokkenen de schuld in hun schoenen schoven. De verdediging vroeg de vrijspraak omwille van twijfel. De busmaatschappij stelde zich burgerlijke partij voor een bedrag van 8.643 euro. Het vonnis volgt op 18 december. (Belga)