In Spanje zijn vrijdagochtend in alle vroegte (06u) twee verdachten gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de dood van de 45-jarige gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk, van wie het lichaam donderdagavond in Olen werd gevonden. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.

Het gaat om de 33-jarige vrouw Ashley V.D.V. uit Herentals en Marco L., een 43-jarige man uit Turnhout.  Ashley V.D.V., 'de schrik van Herentals', werd vroeger al vaak veroordeeld voor zware feiten o.a. diefstal, overvallen, drugsverslaving en geweldplegingen.

Volgens het parket werden de twee internationaal geseind en heeft dat vrijdagochtend omstreeks 6 uur tot de arrestaties geleid aan de Spaans-Franse grens. Er is ook meteen een overleveringsverzoek ingediend om de twee weer naar België te krijgen. Over hun precieze vermeende rol bij de dood van Lenaerts maakte het parket nog niets bekend.

Intussen heeft er ook een autopsie op het lichaam plaatsgevonden. Die heeft volgens het parket uitgewezen dat het slachtoffer om het leven is gebracht door wurging.

Het lichaam van Lenaerts was donderdagavond gevonden in Olen, nabij het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt rechtover Umicore. Het lag verstopt in wat kreupelhout en werd daar door een wandelaar aangetroffen.

Haar auto, een Dacia Duster, is naderhand wel nog opgemerkt in de buurt van Bouwel, waar Christine woont. Twee mannen, van wie één ex-gedetineerde, probeerden de wagen ook te verkopen, maar zonder succes. Later werd er geld van de rekening van Christine afgehaald aan een automaat. De wagen is ook nog door ANPR-camera's opgemerkt in Limburg en is daarna vermoedelijk richting Duitsland of Nederland verdwenen.

Lenaerts was zondagavond voor het laatst gezien, toen ze haar vader bij hem thuis afzette in Antwerpen. Donderdag verspreidde de politie een opsporingsbericht. Lenaerts was een verpleegster die werkzaam was in de gevangenis van Antwerpen, maar daar onlangs geschorst werd omdat ze contact had met een gevluchte gevangene.

De vrouw zou daarop zelf ontslag hebben genomen. (belga) 

Foto : Guardia Civil (Photo News) en Christine Lenaerts (Federale politie).