U bent hier

'2 werven voor voorzitter VZW Speelplein Galbergen'

Mol
19.03.2019 - 10.27u
Door: Mark Jaspers

'Na meer dan 10 jaar van plannen, onderhandelen en budgetteren, werd de bouw van een nieuw kampgebouw op domein Galbergen vorige week aangevat. Voor Bart Vanmarcke, voorzitter van de VZW Speelplein Galbergen, is dit niet de enige 'werf': hij staat immers op de 13e plaats van de Vlaamse Open Vld lijst provincie Antwerpen.

Ook gemeenteraadslid Hans Schoofs (plaats 31 Vlaams), afdelingsvoorzitter Nurcan Kurnaz (plaats 11 Federaal) en gemeenteraadslid Bas Van Olmen (plaats 19 Federaal) kleuren de Open Vld kieslijsten.

Iets meer dan 10 jaar na aanvang van de onderhandelingen tussen VZW Speelplein Galbergen en de gemeente Mol is het een feit: de bouw van een nieuw kamphuis werd aangevat en zou voor de zomer van 2020 moeten afgerond worden.

Dit nieuwe gebouw zal slaapgelegenheid beiden aan 90 personen, wat de deur openzet voor grotere kampen, bosklassen en meerdaagse cursussen in het groen. 'Onze belangrijkste bekommernis is de terugkeer van de animatorencursus, ingericht door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking.

Door animoren op te leiden op het eigen domein, blijft de continuïteit van de speelpleinwerking ook naar de toekomst toe verzekerd,' aldus voorzitter Bart Vanmarcke, die de onderhandelingen 10 jaar lang opvolgde.

Parallel met de bouw van het kamphuis, vat Vanmarcke ook een tweede werf aan: hij doet een gooi naar het Vlaams Parlement vanop de 13e plaats van de Antwerpse Open Vld lijst. In het verleden was Vanmarcke Open Vld gemeenteraadslid te Mol.

Hij volgde in 2014 zijn echtgenote naar Bonheiden, alwaar hij in 2018 verkozen werd en vandaag een schepenmandaat uitoefent voor Open Vld.

'Mol blijft echter een speciale plaats in mijn hart innemen – het is de gemeente van mijn jeugd, waar ook mijn ouders wonen. Graag zet ik me in voor Mol en de Mollenaars, evenzeer als voor Bonheiden en de Bonheidenaren. Hopelijk krijg ik de kans dit te doen vanuit het Vlaams Parlement.

Gemeenteraadslid Hans Schoofs (31e plaats Vlaams), afdelingsvoorzitter Nurcan Kurnaz (11e plaats Federaal) en gemeenteraadslid Bas Van Olmen (19e plaats Federaal) verdedigen eveneens de Molse liberale kleuren.' (pb)

imageMeer nieuws

Licht op groen voor zomerkampen en speelpleinwerking, met maximaal 50 personen

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.05.2020 - 19.47u

Internationale Dag van Biodiversiteit: 'Onze zeer vervuilende Laak in de kijker...'

Internationale Dag van Biodiversiteit: 'Onze zeer vervuilende Laak in de kijker...'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.05.2020 - 19.34u

Annulering De Schakel 2020

Kempen regio | Neteland 22.05.2020 - 19.13u

Thomas More en Comeos onderzoeken de impact van Covid-19 op ons aankoopgedrag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.05.2020 - 15.09u

Reizen in Europa misschien mogelijk vanaf midden juni

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 21.05.2020 - 23.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto