Beer 4 Nature wint 2 zilveren medailles op de London Beer Competition 2021. Dit voor de bieren Hert en Toekan.

Maandag 12 april was de uitreiking van de London Beer Competition. Hoopvol keken we uit naar het resultaat maar wisten niet wat te verwachten. Typisch zoals Belgen zijn dachten we dat we niks gingen winnen maar hoopten op 1 bronzen medaille.

Maar gisteren kregen ze de resultaten. En ja hoor, 2 zilveren medailles voor onze bieren Hert en Toekan. Hier zijn we enorm trots op.

Want na amper een jaar biertjes brouwen vallen we als kersverse microbrouwerij in de prijzen. Dit is een bevestiging van ons harde werk waar we vooral inzetten op kwaliteit en smaak.

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom onze bieren een dierennaam hebben?

Wel, wij zijn Kevin, Jeroen en Pieter, drie dynamische Kempenzonen met een passie voor bier en een passie voor natuur. Daarom hebben we in maart 2020 onze krachten gebundeld en een bedrijf opgericht met als merknaam Beer 4 Nature.

We willen een gezond bedrijf worden dat haar winsten niet uitkeert of consumeert, maar aanwendt om bossen te kopen zodat we aan de volgende generatie(s) kunnen garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar we allemaal kunnen wandelen, spelen of gewoonweg genieten van de natuur.

Aangezien er dieren in de bossen wonen hebben we direct beslist om elk bier een dierennaam te geven.

Meer info over de bieren

Hert (6,7%)

Hert is ons allereerste bier en tot op de dag van vandaag nog steeds onze bestseller. En terecht, want Hert is uniek. Het is een kruidig blond bier dat met haar ietwat hoppige karakter toch een frisse en fruitige afdronk meebrengt.

Dankzij de combinatie van het toegankelijke alcoholpercentage (6,7%) met de volle, kruidige smaak is Hert een bier dat elke gelegenheid net dat tikkeltje aangenamer maakt.

Op de London Beer Competition heeft Hert een zilveren medaille gehaald. Dus de kwaliteit van het bier is gegarandeerd.

Toekan (5,2 %)

Zodra de werkdag erop zit, is het tijd om te aperitieven! En liefst nog met de zon op onze snoet, de benen omhoog en de barbecue bak-klaar. Speciaal voor die momenten is de Toekan ontwikkeld. Een zomers, blond biertje met een erg toegankelijk alcoholpercentage van 5,2%.

Door echte citrus toe te voegen tijdens het kookproces, krijg de Toekan haar herkenbaar, verfrissend zuurtje in de afdronk. De afwerking met champagnegist laat het bier heerlijk tintelen op de tong. Met andere woorden, Toekan is hét aperitiefbier bij uitstek.

Een zilveren medaille op de London Beer Competition bevestigd ook zijn waarde. Op kwaliteit scoort Toekan 89/100.

Voske (5,3%)

De combinatie van een gracieuze speelsheid met een eigenzinnig karakter maakt de vos een uniek en prachtig dier. Diezelfde combinatie hebben wij ondergebracht in ons Voske.

We vullen onze pilsmouten aan met karamelmouten die de rossige, vossige kleur aan het bier geven. Door af te werken met een eigenzinnige lambiekgist, krijgt het Voske haar unieke smaak. Een toegankelijk alcoholpercentage, een heel pure smaak en een fris zuurtje, dat is het Voske.

Ne Kemping Original (6,2%)

Al bij het openen van Ne Kemping word je meteen gekatapulteerd naar de zomerse kampeerweide. 

De frisse, fruitige geur van dit natuurlijk blond bier verraadt het genot dat je beleeft vanaf de eerste slok.  

Het goudgele gerstenat laat je glas stralen alsof je de zon zelf in je hand houdt. 
De subtiele bitterheid en de milde zoetheid die gepaard gaan onder de sneeuwwitte kraag bezorgen een uiterst smaakvolle dorstlesser. 

Wacht niet langer en gun jezelf een waar vakantiemoment met ons gloednieuw bier: Ne Kemping!