De testen die afgelopen dinsdag 23 maart werden afgenomen in de testbus, hebben in Stapsteen Sluis geleid tot 18 bijkomende besmette leerlingen en twee leerkrachten.

De verschillende klasquarantaines en de volledige sluiting van de school op vrijdag 19 maart waren een correcte beslissing, zo oordeelt de gemeentelijke crisiscel na een evaluatie woensdagavond. De talrijke besmettingen die in de twee testrondes werden vastgesteld, bewijzen eens te meer dat snel ingrijpen noodzakelijk was.

Door uitgebreid te testen, weten we heel precies waar de besmettingen zich bevinden en kunnen de ouders de nodige maatregelen nemen om hun eigen gezondheid en die van overige familieleden te beschermen.

In verschillende klassen

De bijkomende besmettingen situeren zich in verschillende klassen en leerjaren, waaronder ook vier besmettingen in de kleuterschool. Alle betrokkenen werden inmiddels rechtstreeks door het CLB geïnformeerd en weten aan welke quarantaineperiode zich te houden. Twaalf resultaten zijn op dit moment nog niet binnen.

Klasquarantaine voor 4B en 5e leerjaar

Aangezien de leerlingen van 4B en het 5e leerjaar louter preventief werden getest, verandert met deze besmettingen de status van alle leerlingen van de klas. Voor hen geldt nu het principe van een klasquarantaine. Alle betrokken ouders werden door het CLB geïnformeerd over de specifieke richtlijnen.

Overige leerlingen

Voor de leerlingen die geen positief testresultaat hebben afgelegd en geen deel uitmaken van een gezin waarin een besmetting werd vastgesteld, eindigt met een tweede negatieve test de periode van thuisquarantaine. Zij houden zich nog wel aan een week van verhoogde waakzaamheid, waarbij buitenschoolse hobby's niet zijn toegelaten.