U bent hier

20 jaar cel voor doodslag in café L' Estrade Mol

Kempen regio | Mol
18.04.2018 - 10.22u
Door: Herman Gezelle

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Ekrem S. uit Mol schuldig bevonden aan doodslag op Johnny Hensen uit Neerpelt. De dertiger krijgt daarvoor de maximumstraf van 20 jaar.

Nadat hij was afgewezen door een meisje maakte de man op 30 oktober 2016 amok in café L' Estrade in de Corbiestraat in Mol. Toen de cafébazen S. wilden buiten zetten, ging hij in gevechtshouding staan.

Het slachtoffer wilde samen met een paar vrienden de uitbaters ter hulp schieten om de amokmaker buiten te krijgen, maar die haalde plots een groot vleesmes -met een lemmet van 17 centimeter- boven vanachter zijn broeksriem.

Hij diende het slachtoffer twee messteken toe. Eén messteek doorboorde het hart van Johnny Hensen. Hij overleed ter plaatse. De dader wandelde weg, maar kon even later in de buurt worden opgepakt.

Volgens de rechtbank is het bewezen dat Ekrem S. de intentie had om zijn slachtoffer te doden.

De rechter baseert zich onder meer op het gebruikte wapen en de kracht waarmee hij de messteek toediende. Naast een celstraf van 20 jaar wordt de man ook voor 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. (belga)

Update 14.30u :

De dertiger uit Mol die door de correctionele rechtbank in Turnhout tot 20 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor doodslag in café L'Estrade in Mol zal hoger beroep aantekenen tegen het vonnis.

Zijn advocaat blijft er bij dat de messteken gekwalificeerd moeten worden als "slagen en verwondingen met de ongewilde dood tot gevolg". (belga)

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto