U bent hier

20-jarige Herentalsenaar rijdt met tractor in vijver en verongelukt

Herentals | Vlaanderen
11.07.2016 - 18.05u
Door: Herman Gezelle

Bij een tragisch ongeval in Okselaar (Scherpenheuvel) is maandagnamiddag rond 15u de 20-jarige Herentalsenaar Dieter Gorris uit de Poederleeseweg om het leven gekomen. Het slachtoffer was met een tractor het gras aan het maaien naast een vijver. 

Het voertuig kantelde in het water.  De bestuurder zat eronder gekneld. Duikers van brandweer Diest trachtten de jongen nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Dieter kluste 2x per week bij op het landgoed rond de Villa Bosquet in Okselaar, niet ver van de Abdij van Averbode.

Deskundigen van het OM parket onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. Het ongeval gebeurde op het domein tussen de Turnhoutsesteenweg en de Pastoor Brissacstraat in Okselaar. In het groen werken was de passie van Dieter.

Update 22.30u 11/7 : Het Leuvense parket bevestigde dat het meer dan waarschijnlijk om een spijtig ongeval gaat. "De impact van de tractor was echter zo zwaar dat er geen hulp meer kon baten en het slachtoffer ter plaatse overleed. De dienst welzijn op het werk werd ook op de hoogte gebracht en zullen hun bevindingen eveneens overmaken", aldus parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

Dieter groeide op als jongste van vijf, samen met drie broers en een zus. Hun vader bracht hen alleen groot. Zijn broers, naar wie hij zo opkeek, studeerden allemaal tuinbouw en al vroeg werd duidelijk dat hij hetzelfde wilde doen. Ondanks zijn lichte achterstand studeerde hij aan BuSo Sint-Mariadal in Geel voor tuinonderhoud. (pol)

Foto ir.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto