U bent hier

20 mensen naar het ziekenhuis na ongeval met hoogspanningslijn hockeyclub Inter Mol (4)

Mol
19.05.2019 - 23.03u
Door: Herman Gezelle

Na het incident met een hoogspanningslijn boven een hockeyterrein in Mol zijn uiteindelijk 20 mensen in het ziekenhuis terechtgekomen. Dat zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) zaterdagavond.

11 van hen hebben het ziekenhuis zaterdagavond verlaten, 3 zwaargewonde slachtoffers werden overgebracht naar gespecialiseerde brandwondencentra voor verzorging.

Zaterdag ging er om 18 uur een hockeywedstrijd door van de U19 meisjes van hockeyclub Inter Mol. Toen de thuisploeg won en de titel pakte, werden er om te vieren slingers de lucht in geschoten.

"Die raakten op heel ongelukkige wijze de hoogspanningskabels boven het terrein", zegt burgemeester Caeyers. "Hierdoor werd de elektriciteit naar beneden geleid, via de ijzeren hekken rond het terrein naar de kantine waar d e elektriciteitskast eruit werd geslagen."

Mensen die in de buurt van de omheining stonden, werden getroffen door de stroominslag. Aanvankelijk werden 14 personen, voornamelijk toeschouwers, afgevoerd naar de ziekenhuizen van Mol en Geel.

In totaal werden twintig mensen opgenomen in de twee ziekenhuizen, acht van hen zijn zaterdagavond terug thuis. Bij drie slachtoffers is gespecialiseerde hulp in brandwondencentra nodig. 

"Samen met het Medisch Interventieplan werd ook DSI van het Rode Kruis ingeschakeld", meldt de gemeente Mol in een persbericht. "Deze dienst Dringende Sociale Interventie bekommerde zich om de toeschouwers en de spelers die ongedeerd bleven maar het traumatische tafereel meemaakten.

DSI verzekert de komende dagen de nodige nazorg, waarbij ze aanwezig zullen zijn tijdens een samenkomst van de getroffen jeugdploeg."

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. De club heeft wel beslist om de op zondag geplande competitiewedstrijden op een ingetogen manier te laten doorgaan. (belga) Foto rr / hc Inter Mol/ De hoogspanningleiding aan HC Inter Mol kwetst 20 mensen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto