U bent hier

20 tot 36 maanden cel voor Roemenen die krantenwinkels beroofden, ook in Geel

Geel | Vlaanderen
06.11.2018 - 12.41u
Door: Mark Jaspers

Vier Roemeense mannen die verschillende uitbaters van krantenwinkels en een apothekeres hadden beroofd, zijn dinsdag veroordeeld tot celstraffen van 20 tot 36 maanden. Twee van hen gaven de feiten toe, de derde ontkende elke betrokkenheid en de vierde verscheen niet op zijn proces.

Het onderzoek ging aan het rollen toen drie van de verdachten eind januari 2018 tegengehouden werden in een Peugeot met Nederlandse nummerplaat en hen op basis van hun gsmnummers kon linken aan een resem feiten.

Zo legde de politie het verband met een diefstal bij een apotheek in Ninove, in oktober 2016. Twee mannen waren toen de zaak binnengestapt en hadden de apothekeres overvallen met een heleboel vragen.

Terwijl de vrouw zo afgeleid was, glipte een derde man de privé-ruimte binnen en kon daar een kluis leegroven. De dieven gingen er vandoor met 30.000 euro aan geld, juwelen, zilverstaven en gouden munten.

Het parket linkte twee van de drie opgepakte mannen aan die diefstal en vervolgde hen ook nog voor 12 andere feiten, die allemaal plaatsvonden tussen 10 en 30 januari 2018.

Daarbij waren krantenwinkels in onder meer Geel, Brakel, Ternat, Ronse, Sint-Niklaas en Melle beroofd volgens dezelfde werkwijze als bij de apothekeres in Ninove. Van heel wat van die feiten waren camerabeelden gemaakt, waarop de daders duidelijk te herkennen waren.

Twee mannen gaven hun aandeel in de feiten toe terwijl de derde elke betrokkenheid ontkende. De vierde man, die enkel voor de diefstal in Ninove vervolgd werd, liet dan weer verstek gaan. De rechtbank verklaarde de vier verdachten schuldig en veroordeelde hen tot celstraffen van 20 tot 36 maanden. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto