20 inwoners van Mol worden gekoppeld met 20 buitenlandse nieuwkomers. De vrijwilligers zorgen er voor dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in onze gemeente. De duo’s ontmoeten het komende half jaar elkaar elke twee weken.

Op zaterdag 2 februari vindt het startmoment plaats van de tweede editie Samen Inburgeren.
 
Een inburgeringscoach is een vrijwilliger die onze gemeente goed kent en zich hier thuis voelt. Hij of zij neemt een buitenlandse nieuwkomer onder de arm om hem wegwijs te maken. De duo’s leren elkaar kennen, wisselen ervaringen uit en doen samen leuke dingen. Je praat over wat je interesseert en wat er in de Kempen gebeurt.
 
Startmoment
De tweede editie start op zaterdag 2 februari. De duo’s ontmoeten elkaar dan voor het eerst en maken samen afspraken voor een volgende ontmoeting.
 
Wie zijn ze?
Tijdens het startmoment worden 20 duo’s gevormd. De meeste inburgeringscoaches, vaak rasechte Mollenaars, ontdekken in dit project ongetwijfeld een stukje van de wereld. De roots van de nieuwkomers liggen in verschillende continenten. Deze mensen kijken er naar uit om onze gemeente binnenkort te leren kennen.
 
Ondersteuning
Om het project in goede banen te leiden, biedt de dienst samenlevingsopbouw het hele traject de nodige ondersteuning. Via gemeenschappelijke momenten maar ook individuele feedback staan de duo’s er niet alleen voor.
 
Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@dsomol.bewww.sameninburgeren.be