Bijna 200 cursisten Digitale Fotografie van het CVO HI Kempen in Geel trekken naar het lichtfestival Glow in het Nederlandse Eindhoven. Het is de 1e keer dat zoveel cursisten zich inschrijven voor een excursie.



Voor het tweede jaar op rij organiseert het CVO HIK een uitstap naar het spectaculaire lichtfestival in Eindhoven. “Vorig jaar reden we met een volle autocar de grens over, maar dit schooljaar overtreffen de inschrijvingen alle verwachtingen”, vertelt lesgever Roel Biesemans.

”Het is de eerste keer dat we dit opentrekken naar onze andere vestigingsplaatsen in Westerlo en Arendonk. Door het grote aantal hebben we de groep moeten opsplitsen en gaan we op twee verschillende dagen; op 9 en 11 november. Ik heb alvast een dubbeldekker voorzien”, gaat Roel verder.
 
Groepsgevoel
Het CVO HIK wil zoveel mogelijk de theorie in de praktijk omzetten en daar ligt volgens Biesemans de sleutel van het succes van de opleiding digitale fotografie: “Onze cursisten waarderen onze inzet. We zijn trouwens niet aan ons proefstuk toe.

Collega’s Karl Cools en Staf Corvers hebben tijdens de zomervakantie een drie-landen-excursie  Margraten-Rursee-Monschau uitgestippeld. Eind oktober hebben 188 cursisten aan deze daguitstap deelgenomen. Zo’n uitstap draait meer dan alleen maar rond foto’s maken.

Ervaring leert ons dat in  de heen- en terugreis cursisten hun foto’s aan mekaar tonen en tips uitwisselen. Het vergroot niet alleen hun kennis, maar ook het groepsgevoel.”
 
De trip naar Eindhoven is niet het sluitstuk van dit semester. “Tijdens onze vorige grote uittocht kwamen onze cursisten met vele goeie ideeën af. Er zit nog wat in de pijplijn. We zullen ons al maar een kerstmuts aanschaffen”, lacht docent Karl Cools.
 
Glow
Glow Eindhoven is een lichtfestival dat al aan zijn zesde editie toe is. Vorig jaar trokken meer dan 250.000 bezoekers naar de Nederlandse lichtstad. Openbare gebouwen, winkels, pleinen, vijvers, … baden in special light-effects. 
 
Het thema van dit jaar is “Waan en Werkelijkheid”. De route valt dit jaar net als het thema uiteen in grofweg twee delen. Aan de ene kant is er de bekende stedelijke omgeving van 18 Septemberplein, Markt en Stadhuisplein; plekken waar beton en stedelijkheid de toon zetten en waar kunstenaars met stevige statements de strijd aanbinden met reclame, straatverlichting en consumentisme.

Aan de andere kant zijn er de intieme, romantische oevers van de Dommel en het weelderig groen van één van de mooiste campussen van Nederland.