In januari van dit jaar maakt de directie bij Philips Turnhout bekend dat ze 170 jobs schrapt. DAF Oevel verlengd het contract van 100 tijdelijken niet.

McCain Grobbendonk kondigt de sluiting van de fabriek in Grobbendonk aan. Opnieuw zijn er meer dan 100 jobs in gevaar. Internetdrukkerij Print-It in Herentals sluit de deuren, 12 jobs gaan verloren. DRU International uit Grobbendonk haalt een groot Nederlands contract binnen. Een stroompanne treft de bedrijven in de regio.

Bij LU Mondelez in Herentals gaat een grote hoeveelheid koekjes verloren. De verantwoordelijken van het slachthuis in Oevel beloven 100 jobs maar actievoerders blijven tegen vergunningen protesteren.

Maes Electro in Zandhoven wordt overgenomen door Verstraete Enterprise en verhuist naar Olen. Er is een kleine ontploffing bij NOF Metal Coatings in Grobbendonk. Bij Biscuitery Thys in Herentals is er een dakbrand. Intratuin in Olen wordt overgenomen door Hubo.

DAF Oevel belooft 100 miljoen euro te investeren in een nieuwe lakstraat die in 2017 gebouwd. Door de oplevende economie moeten er ook meer vrachtwagens gebouwd worden.

Minister van Energie Annemie Turtelboom zet op Lammerdries in Olen officieel 6 windmolens in werking. Het gekende café-resto De Posterijen in Herentals wordt overgenomen door het Italiaans restaurant Rosario. Welec uit Westerlo levert 25 technici voor huisbezoeken van Telenet.

Bosal Oevel gaat op de fles, Philips Turnhout kondigt nog een aantal ontslagen aan, McCain Grobbendonk sloot op het einde van het jaar Gelukkig is er nog Nike dat meer dan 500 nieuwe werknemers aanwerft.