U bent hier

20e Gladiolen viert jubileum met herbruikbare bekers én 2.000 extra tickets

Olen
04.04.2019 - 14.25u
Door: Herman Gezelle

Om de 20e editie Gladiolen een extra dimensie te geven, gaan de organisatoren het maximaal aantal toegelaten bezoekers op het 2-daagse muziekfestival verhogen van 8.000 naar 9.000 per dag.

Het festival zet ook volop in op herbruikbare drankbekers.

Gladiolen rekent dit jaar ook definitief af met de wegwerpbekertjes van plastic. 'Speciale bieren zoals Duvel en La Chouffe werden al getapt in herbruikbare festivalglazen, maar vanaf dit jaar gaat alle wegwerpplastic eruit', zegt Lode Bellens van vzw Keizer Karel.

De organisatoren investeerden in de aankoop van zo'n 30.000 herbruikbare bekers. Die worden niet alleen tijdens Gladiolen gebruikt, maar ook tijdens andere activiteiten van Keizer Karel vzw.

De organisatoren van het muziekfestival zijn niet van plan om een waarborg te vragen voor de bekers omdat de afrekening nadien veel extra werk met zich meebrengt. Dat er wellicht bekers in de rugzakken zullen verdwijnen, is een ingecalculeerd risico.

Het festival Gladiolen vindt dit jaar plaats op 7 en 8 juni. De organisatie verwacht opnieuw tweemaal een vol huis. De zaterdag is al lang uitverkocht. Alleen voor de vrijdag zijn nog dagtickets beschikbaar.

Ook lanceert het Gladiolen-squad een fiets­uitrusting, koerstruien voor mannen en vrouwen en koerspetjes in retrostijl. Die komen bovenop de klassieke merchandising met T-shirts en sweaters van Gladiolen.  Een must have.

Tickets en info HIER. (pp-lb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto