De bestuurder die betrokken was bij het dodelijke verkeersongeval ter hoogte van Hulshout Beach was onder invloed van drugs.  Dinsdagnacht rond 0.15u verloor de 22-jarige bestuurder van een personenwagen de controle over zijn stuur nadat hij geconfronteerd werd met overstekende voetgangers op de rijbaan, zegt het Turnhoutse afdeling van het Antwerpse parket woensdag.

De bestuurder, de 22-jarige S.S. uit Heist-op-den-Berg, week uit en raakte daarbij een eerste voetganger. Hij raakte vervolgens een omheining en nadien de borduu, waarbij nog enkele geparkeerde voertuigen werden geraakt, maar ook een tweede voetganger. Het voertuig ging meermaals over de kop en kwam op z'n dak tot stilstand.

De tweede voetganger, de 27-jarige B.P. uit Hulshout, overleed in het ziekenhuis. Het eerste slachtoffer, de 26-jarige W.Y. uit Heist-op-den-Berg, raakte zwaargewond.

De bestuurder van de wagen bleek volgens de vaststellingen van de politie onder invloed van amfetamines. Volgens het OM parket moet verder onderzoek uitwijzen of deze een rol hebben gespeeld bij het ongeval. Het parket leidde de bestuurder voor bij de Turnhoutse onderzoeksrechter. Hij werd nadien vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. (OM)