In deze periode van het jaar zet de politiezone geregeld extra ploegen in. Deze ploegen werken gericht op het voorkomen van woninginbraken. Tijdens zo'n preventieve actie werden gisteren 222 voertuigen gecontroleerd. Er werden echter geen verdachte zaken vastgesteld.

Er werd één proces-verbaal van waarschuwing uitgeschreven omdat de bestuurder geen geldig verzekeringsbewijs kon voorleggen.

Eén proces-verbaal werd opgesteld voor het negeren van een politiebevel. Eén proces-verbaal werd opgemaakt omdat de bestuurder de regels van zijn rijverbod niet naleefde.

Horen, zien en melden

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout wil benadrukken dat het belangrijk is om verdachte zaken te melden. De politiezone heeft al meerdere keren zaken opgehelderd door informatie van burgers. Dus zie je iets dat verdacht is?

Aarzel dan niet om de politie onmiddellijk te verwittigen op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout. Op die manier kunnen de ploegen gericht aangestuurd worden en kunnen de puzzelstukjes van een onderzoek in elkaar passen.

Fuifoverlast

In dezelfde nacht werd er ook toezicht gehouden op fuifoverlast. Hierbij werden vier GAS pv's opgesteld en werden er tien bekeuringen gegeven voor verkeersinbreuken.