Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

22.500 Geelse woningen krijgen gratis reflecterende huisnummers

Geel

In een noodsituatie is een goed zichtbaar huisnummer van levensbelang. Elke extra seconde die de huisarts, ziekenwagen, politie of brandweer moet zoeken naar het juiste adres kan er een te veel zijn.

Vanaf 20 oktober start Geel met de eenmalige verdeling van 22 500 gratis reflecterende huisnummers. Elke Geelse woning krijgt zo een reflecterend huisnummer.

“Duidelijke en vanaf de openbare weg zichtbare huisnummers besparen veel tijd in noodsituaties.” zegt burgemeester Vera Celis. “Zeker in het donker of bij slecht weer is het voor de hulpdiensten moeilijk om het huisnummer vanaf de openbare weg te kunnen zien. Ook voor postbodes en pakjesdiensten is het niet altijd vanzelfsprekend om snel het juiste adres te vinden. Goed leesbare reflecterende huisnummers kunnen dan het verschil maken.”

Korpschef Dirk Van Aerschot vult aan: “Bij een interventie van politie en andere hulpdiensten telt elke seconde. Het zoeken naar het juiste huisnummer kunnen we dan wel missen. De reflecterende huisnummers kunnen er mee voor zorgen dat we zo snel mogelijk op de juiste locatie aankomen. Dat kan van levensbelang zijn.”

Ook Brandweer zone Kempen is alvast heel blij met de actie. Zonecommandant Koen Bollen: “Stad Geel lanceert hiermee een zeer zinvol initiatief dat iedereen ten goede komt, in de eerste plaats de burger en bij uitbreiding alle hulpdiensten.”

Verdeling in fases

Elk adres in Geel krijgt gratis een reflecterend huisnummer. De huisnummers zijn voor iedereen hetzelfde. Dat zorgt voor uniformiteit en nog meer duidelijkheid voor de hulpdiensten. De verdeling van de reflecterende nummers gebeurt in fases. Deze maand bussen de gemeenschapswachten de eerste 2500 huisnummers in Elsum. Nadien komen Winkelomheide en Larum aan de beurt en daarna ook de andere deeldorpen. In totaal zal de stad 22 500 huisnummers verspreiden.

Huisnummer in je brievenbus

Inwoners ontvangen het huisnummer met de nodige richtlijnen in hun brievenbus. Wie zijn huisnummer na een maand niet - of niet correct - heeft opgehangen, krijgt een herinneringsbrief.

Veelgestelde vragen

Inwoners met vragen kunnen bellen naar het contactcentrum grondgebiedszaken op het nummer 014 56 62 50 of e-mailen naar grondgebiedszaken@geel.be.
Op
www.geel.be/reflecterendehuisnummers vindt u meer informatie en een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen.

In Herentals nog geen initiatief

Burgemeester Mien Van Olmen : 'De hulpverleningszone Kempen heeft nog geen verzoek aan de stad gedaan. Het is wel een goed idee.'

Geel

Deel dit artikel