In Mol zijn donderdag zowat 23.000 kinderen van 400 scholen en 2.000 leerkrachten die hen begeleidden afgezakt naar het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer voor de 25e editie van Pennenzakkenrock.

Zoals voorspeld werd het een erg zonnige en warme editie, maar dat leidde volgens de organisatie niet tot grote problemen.

Op de affiche stonden dit jaar alom bekende, gezinsvriendelijke namen als Regi, Gers Pardoel en De Romeo's, maar met #LikeMe en Gio Kemper ook specifieke idolen van het jonge doelpubliek.

Omdat het festival 25 kaarsjes mocht uitblazen, werd er een tweede podium voorzien in de vorm van een DJ-tent. "Dat zorgde voor heel wat extra feestgedruis bij het water", zegt Nena Agyei van het Zilvermeer.

De warmte viel donderdag al bij al mee en leidde niet tot ernstige incidenten, stelt de organisatie. "Net als andere jaren waren er een tiental kinderen die wat onwel waren door de warmte en er waren er ook enkele met schaafwonden, maar zeker niets ernstig", aldus nog Agyei.

Naast het muzikale gebeuren waren er 60 attracties voorzien als randanimatie, waarvan vele iets met water te maken hadden om als verkoeling te dienen. Er werd ook gratis drinkwater uitgedeeld. (Belga)