Het 23e Historisch jaarboek van de Herentalse Geschiedkundige Kring werd nu eens niet voorgesteld in het kasteel Le Paige maar wel in de bibliotheek. Daar was een goede reden voor. In het Historisch jaarboek wordt de geschiedenis van de openbare bibliotheken van Herentals en het aandeel van de verschillende generaties Tegenbos daarin belicht.

Het jaarboek kijkt ook over de grens met een bijdrage over het wonder van de Hegge in 1412. De rijke geschiedenis van 550 jaar kruisweg van Kruisberg en de groei en uitbouw van Herentals in de beginfase van zijn geschiedenis zijn andere interessante items.

En in Herentals kunnen ze het niet laten. Met nog meer historische argumenten wordt een antwoord gegeven op de vraag 'Welke is de Kempische (hoofd)stad: Herentals of Turnhout?

Het boek is vanaf nu te koop in het stadsarchief. De voorverkoopprijs van 29 euro geldt tot 31 mei. Je kan het boek opsturen, dat kost 9 euro. Bestellen kan door storting op rek. BE 41 001 5129682 10 van de Herentalse Geschiedkundige Kring met vermelding 'jaarboek XXIII'.

Alle info: archief@herentals.be, stadsarchief, Augustijnenlaan 1 Herentals, tel. 014-21 28 00.