Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

24-jarige verdachte opgepakt voor 20-tal diefstallen in o.a. Lille Kasterlee

Politie
Politie Regio Turnhout heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige man kunnen arresteren die in verband wordt gebracht met een hele reeks inbraken in o.m. Kasterlee, Lille en Turnhout.
 
De dieven hadden het vooral gemunt op elektrisch gereedschap, maar namen bij enkele inbraken ook voertuigen mee. Tot nu toe werden er in de politiezone al een 20-tal diefstallen vastgesteld die wellicht allemaal aan dezelfde verdachten kunnen worden gelinkt.
 
Hoe groot het totale nadeel precies is, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Maar alles wijst erop dat er voor meer dan honderdduizend euro aan materieel en voertuigen is gestolen.
 
Eén van de dieven kon in Loenhout worden opgepakt. Voor de arrestatie kreeg de Politie Regio Turnhout de hulp van de collega's van de politiezones Noorderkempen, Grens en Voorkempen.
 
De 24-jarige verdachte is vanmiddag voorgeleid voor de Onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft de man aangehouden, op verdenking van een reeks diefstallen en vereniging van misdadigers. De Politie Regio Turnhout onderzoekt nog wie de andere verdachten zijn en of de bende ook nog aan andere feiten kan worden gelinkt.
 
Politie Regio Turnhout vraagt dat benadeelden van recente inbraken in Kasterlee, Lille en Turnhout voorlopig zelf geen contact opnemen met de politie om te informeren naar de stand van het onderzoek of om gestolen goederen terug te komen ophalen.
 
De onderzoekers zullen de benadeelden zelf contacteren als dat nodig zou zijn voor het eventueel herkennen of terugbezorgen van gestolen materieel.'
Politie

Deel dit artikel