Het gemeentebestuur verdeelt in totaal 24.360 euro over 36 verenigingen die deelnamen aan het project netheidsverantwoordelijken. Afgelopen jaar gingen deze verenigingen een aantal keer op pad om het zwerfvuil in onze gemeente in te zamelen. Met hun inzet verdienen zij een dikke pluim én een extra centje voor de clubkas.

In 2018 engageerden 36 verenigingen zich om deel te nemen aan het project netheidsverantwoordelijken. De deelnemers verbinden zich er toe om minstens drie keer per jaar het zwerfvuil op te ruimen in de door hen gekozen straten. Het zwerfvuil wordt op een afgesproken plaats verzameld en daarna door onze gemeentediensten opgehaald en afgevoerd.

50 euro per kilometer

Afhankelijk van het aantal kilometer dat door de vereniging werd proper gehouden, krijgen zij een subsidie toegekend. Het subsidiebedrag bedraagt 50 euro per kilometer.

Word ook netheidsverantwoordelijke!

Het gemeentebestuur zoekt nog steeds verenigingen en scholen die zich kandidaat willen stellen als netheidsverantwoordelijken. Ook individuele vrijwilligers zijn welkom. Interesse? Bel 014 33 07 35 of stuur een e-mail via milieudienst@gemeentemol.be.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be