Zaterdagavond werd in De Repertoire in Herentals het zilveren jubileum gevierd van de Sportregio Kempen. Zeg maar: de sportregio Neteland. Schepen van sport Verheyden wees in zijn toespraak op het belang van de sportregio.

Wies Verheyden: "De economische realiteit legt immers steeds meer nadruk op samenwerken, synergie en dingen samen doen.

Een eerste aanzet tot informele samenwerking tussen Kempische gemeenten ontstond al in 1980. Onder impuls van sportfunctionarissen van Turnhout, enkiele andere Kempische gemeenten en Herentals, werd enkele malen per jaren intens samengewerkt onder de noemer  't moet zinvol maar vooral plezant zijn...'.

Nadien werd onder impuls en initiatief van toenmalig deputé voor Sport Jos Geuens op provinciaal niveau de provincie formeler ingedeeld in verschillende sportregio's.  Onze sportregio ging van start als feitelijke vereniging met 10 gemeenten op 10 februari 1987. In 2005 werd die omgevormd tot een interlokale vereniging. Het motto veranderde in 't moet zinvol zijn."

Jarenlang en ook nu heeft de stad Herentals mee de kar getrokken van de sportregiowerking. De stad verschafte ruimte plaats en logistiek aan een gedreven Lief Daneels op het sportregiosecretariaat in Herentals.

Zaterdagnamiddag werd ook het jaarprogramma 2013 voorgesteld. In 2013 krijgen daarin de kleutersportdagen en de verdere promotie van de G-sport verdere aandacht.