Tussen 16 september en 3 oktober presenteerde Musica Divina haar 9de festivaleditie in het religieus erfgoed van de Kempen.

In samenwerking met IOK weerklonk opnieuw hemelse muziek in de Kempen onder het motto 'Een kleine eeuwigheid'. Met 2500 bezoekers in negen steden en gemeenten wist Musica Divina opnieuw een quasi uitverkocht én internationaal festival neer te zetten.

'Met dank aan de musici, de bezoekers en de partners die het mogelijk maakten. Zoals musici en bezoekers beaamden: een kleine eeuwigheid zindert na.

Musica Divina streek neer in negen steden en gemeenten in de Kempen. Het was een hemels programma met 79 kunstenaars uit 12 verschillende landen, 11 concerten, 1 netwerk event en 1 boekvoorstelling van Poesia Divina.

De presentatie was in de handen van Klara(cory)fee Katelijne Boon. Een kleine eeuwigheid vol muziek werd gebracht door onder meer Michel Godard, Ursula S. Yeo, Airelle Besson, Quique Sinesi, Roberto Ottaviano, Natasa Mirkovic, Sara Salvérius, Sylvie Marie, Sjaella, Peltomaa Fraanje Perkola, Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier, Jos Bielen, Cappella Mariana o.l.v. Vojtech Semerad, Lore Binon, Wim Maeseele, Tomas Baeté, Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer, Raquel Andueza & La Galanía, Currende o.l.v. Erik Van Nevel en BL!NDMAN [sax].

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen de musici na het concert Kempense streekproducten, in plaats van bloemen.

We bedankten hen met speculaas van de abdijen van Averbode en Postel, bier van de abdij van Tongerlo, Lierse Vlaaikes, Molse mollen, Heistse Zwaantjes, Geelse Hartjes, chocolade Begijntjes uit Hoogstraten, bier uit Herentals en Turnhoutse Troefkes.

Met dank aan alle vrijwilligers en partners om deze editie van Musica Divina mogelijk te maken. Bijzondere dank aan partner IOK, sponsors VITO en Groep Van Roey, alsook de stads- en gemeentebesturen en de culturele centra en kerkfabrieken van de festivalsteden.'

www.musica-divina.be