Op zaterdag en zondag 7 en 8 mei organiseren 12 Tongelse verenigingen voor de 25e keer de Tongelse Dorpsfeesten.

Met Jan Smit, Lasgo en Les Truttes haalt men de absolute top van de Vlaamse en Nederlandse showbizz naar Tongerlo. Dit jaar wordt er geen wereldrecord aanvallen maar worden enkel van de vorige wereldrecords terug uitgebeeld, waaronder de langste bh-ketting, de langste worst en de langste auto.

Op zaterdag 7 mei grijpen de organiserende verenigingen terug naar de roots van de Tongelse Dorpsfeesten met een onvervalste ‘rockavond’. Met optredens van The Super Natural Herous, The Soulbrothers, Les Truttes, No Name, The Boozers en Fenix zal het een unieke avond worden.

Op zondag 8 mei staat het tweede podium in het teken van de schlagermuziek met optredens van Marc Dex, Luc Steeno, Willy Sommers en Kontrair. Op het hoofdpodium staan achtereenvolgens Shake, DNA, Freez, Lasgo, Jan Smit (18 uur), de Romeo's en The Fools geprogrammeerd. De toegangsprijs bedraagt slechts 7 euro voor het ganse weekend. Op zaterdag beginnen de optredens om 17.30 uur, op zondag om 14.00 uur. Info : www.tongerloleeft.be

Foto's: Staf Kempenaers / ThalsFM Nnieuws