De jaarlijkse kerstboomverbranding van de KWB Sint-Jan in Herentals blijft een traditie. Tientallen kerstbomen werden vakkundig opgebrand. Heel wat aanwezigen kwamen hun kerstboom uitzwaaien voor het goede doel.



Het was al de 25e keer dat Fons Horemans met zijn team van de KWB Sint-Jan de kerstboomverbranding in goede banen leidde.

De KWB ziet dat er genoeg drank in de tent is, dat er braadworsten en curryworsen de hongerigen kunnen spijzen en de dorstigen kunnen laven. De opbrengst van de avond wordt later aan een goed doel geschonken.

Voor het verbranden van de kerstbomen kan Fons beroep doen op 2 vakkundige helpers die telkens de bomen opnieuw op de hoop leggen.

Fons Horemans: "Het zijn er meer dan andere jaren. Bij Tuincenter Mertens in Olen houden ze hun kerstbomen bij voor ons. Die zijn lekker droog en branden dus prima. Heel wat mensen uit de wijk hebben zaterdag nog zelf hun boom gebracht. En dan hadden we nog een beetje pech. Door een misverstand heeft IOK deze week nog de bomen in de wijk opgehaald."

Fons kijkt net als de aanwezigen met pretoogjes naar de kerstboomverbranding. " 't Is een uitstekende avond om kerstbomen te verbranden. De rook zit goed en gaat de goede richting uit. Dat is toch altijd bang afwachten, kijken naar waar de rook en de gensters vliegen."

Prima sfeertje zaterdagavond op Krakelaarsveld in Herentals. Al misten we één ding: de muziek. Maar helaas hebben de organisatoren die moeten weglaten. Enkele jaren geleden kregen ze immers een van die bekende overijverige mensen van Sabam met een rekening van 150 euro over de vloer...

De kerstboomverbranding was voor de KWB Sint-Jan alvast een prima start van hun jubileumjaar 50 Jaar KWB Sint-Jan.